Mindfulness

Mindfulnessbegeleiding geeft jou inzicht

Mindfulness betekent het met aandacht doen wat je doet. Wanneer je te vaak doet wat je doet zonder aandacht, dan kun je last krijgen van vermoeidheid, maar ook slapeloosheid, piekeren, verminderde eetlust of bijvoorbeeld een opgejaagd stressgevoel. Mindfulness helpt je weer in balans te komen.

Vanuit het bewuster omgaan met aandacht ontstaat een nieuwe copongsmechanisme, zoals we dat zo mooi noemen. Een nieuwe manier van omgaan met dingen de je ervaart of die op je pad komen, namelijk acceptatie. Met het je eigen maken van diverse mindfulnessprincipes ontwikkel je van stress en spanning naar acceptatie en ontspanning. Vanuit deze rust word je je weer bewuster van wat er al is, wat je al kan, waar je volgende stappen liggen en van dat wat echt belangrijk voor je is. Daar geef je dan weer je aandacht aan, waarmee het cirkeltje weer rond is.

Ervaring van Selina: “ik heb een individueel mindfulnesstraject van acht sessies gevolgd bij IN2-PSY. Deze mindfulnessbegeleiding heeft mij inzicht gegeven in de manier waarop ik met mijzelf omging. Ik heb geleerd dat ik niet mijn gedachten en mijn gevoel ben, maar dat ik naar mijn gedachten en gevoelens kan kijken. Er ontstond bij mij een rust waar vanuit ik beter naar mijzelf kon gaan luisteren. Zo kan ik nu bewuster genieten, bewuster keuzes maken en beter omgaan met tegenslagen. Mindfulness vergroot het bewuste leven en vermindert stress die onafhankelijk van de situatie aanwezig kan zijn.

Begeleiding van IN2-PSY

IN2-PSY biedt individuele mindfulnesstrajecten. Hierin kunnen persoonlijke vragen of leerervaringen centraal staan. Het is echter ook mogelijk om gewoon meer over mindfulness te leren. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld aandacht, acceptatie, loslaten en het hier en nu. Onze professionals kunnen je goed leren wat deze onderwerpen inhouden, maar helemaal goed zijn zij in het jou laten ervaren en op weg helpen met het eigen maken van deze mindfulnessconcepten. 

Op dit moment zijn de MBCT en andere mindfulnessgroepen vol en zijn er nog geen nieuw geplande groepen bekend.

Op dit moment zijn er geen gezamenlijke meditatiemomenten beschikbaar. Neem contact op wanneer je toch wil weten wat de mogelijkheden zijn.

Kunnen we iets voor je betekenen?

 Wij kijken graag met je mee dus bel, app of mail ons gerust, dan bekijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen.