Jeugdigen en ouders

In de schoolleeftijd kunnen zich allerlei moeilijkheden voor doen waar een kind, een ouder of jullie samen niet makkelijk uit kunnen komen. Angsten, slapeloosheid, spanningen, stress, het ontbreken van vrolijkheid of juist woede uitbarstingen of bijvoorbeeld veel moeilijkheden met concentreren en presteren op school. Hoe komt dit? Waarom lukt het nu niet? En wat kun je er aan doen? Hoe word je of je kind weer gelukkig?hoogbegaafd

IN2-PSY biedt hulp aan jeugdigen van alle leeftijden en helpt je met behalen van je doelen. Wij bieden begeleiding en behandeling, dus je kunt bij ons terecht voor een diversiteit aan vraagstukken. We maken afspraken op onze praktijk, bij jou/jullie thuis of elders als dat het beste is en pakken de onderwerpen en thema’s aan waar jij tegen aanloopt.

IN2-PSY werkt ook op mindfulnessbasis met jeugdigen om spanning, stress of drukte te verlagen. Deze manier van werken is lichaamsgericht en maakt gebruik van aandacht, ademhaling en beweging. We praten bijna niet maar bewegen met de jeugdige, doen oefeningen, leren het kind bewust adem te halen en bewust gebruik te maken van de ademhaling in diverse situaties. De jeugdige krijgt oefeningen om tot rust te komen, om te leren je aandacht te vinden en gebruiken en om tot jezelf te komen.

In begeleiding en behandeltrajecten gaan we ook waar nodig mee naar school wanneer daar vragen spelen of de jeugdige dar tegen dingen aanloopt. Wij kijken graag met jou en/of je kind mee, dus zoek gerust contact dan bekijken we samen hoe we het beste kunnen helpen.

Samenwerken met school

Veel jeugdigen brengen een groot deel van hun week door binnen het onderwijs. De leerkracht of zorgverlener binnen de school signaleert daarom veel en biedt de eerste zorg. Soms is een doorverwijzing naar een externe zorgverlener aan de orde. Bij doorverwijzing naar IN2-PSY zetten wij in op een samenwerking met onderwijsprofessionals binnen de school. Afhankelijk van de leerling en de behoefte van professionals binnen de school kan deze samenwerking in intensiteit variëren. Ook in de vorm is veel mogelijk. Zo is het mogelijk afspraken met leerlingenop school te laten plaatsvinden. Ook schuift de medewerker van IN2-PSY aan in schoolgesprekken daar waar gewenst of noodzakelijk. Jeugdigen missen dan weinig onderwijs en de lijnen tussen onderwijs en hulpverlening zijn kort. Het kan ook zijn dat onderwijsprofessionals slechts af en toe op de hoogte gehouden willen worden van het zorgtraject van een leerling/student bij ons. Ook dit is mogelijk. IN2-PSY streeft naar een zo goed mogelijke aansluiting tussen zorg en onderwijs en creëert deze samenwerking samen met de betrokkenen inclusief de onderwijsprofessionals.

 

Kunnen we iets voor je betekenen?

 Wij kijken graag met je mee dus bel, app of mail ons gerust, dan bekijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen.