Zuiderpark 1, Groningen |  | 050-3644784

Facebook

Mindfulnessbegeleiding geeft jou inzicht
lijn 100

 

mindfulness quote aandacht geven groeit 2

Mindfulness betekent het met aandacht doen wat je doet. Wanneer je te vaak doet wat je doet zonder aandacht, dan kun je last krijgen van vermoeidheid, maar ook slapeloosheid, piekeren, verminderde eetlust of bijvoorbeeld een opgejaagd stressgevoel. Mindfulness helpt je weer in balans te komen.

Vanuit het bewuster omgaan met aandacht ontstaat een nieuwe copongsmechanisme, zoals we dat zo mooi noemen. Een nieuwe manier van omgaan met dingen de je ervaart of die op je pad komen, namelijk acceptatie. Met het je eigen maken van diverse mindfulnessprincipes ontwikkel je van stress en spanning naar acceptatie en ontspanning. Vanuit deze rust word je je weer bewuster van wat er al is, wat je al kan, waar je volgende stappen liggen en van dat wat echt belangrijk voor je is. Daar geef je dan weer je aandacht aan, waarmee het cirkeltje weer rond is.

Ervaring van Selina: "ik heb een individueel mindfulnesstraject van acht sessies gevolgd bij  IN2-PSY. Deze mindfulnessbegeleiding heeft mij inzicht gegeven in de manier waarop ik met mijzelf omging. Ik heb geleerd dat ik niet mijn gedachten en mijn gevoel ben, maar dat ik naar mijn gedachten en gevoelens kan kijken. Er ontstond bij mij een rust waar vanuit ik beter naar mijzelf kon gaan  luisteren. Zo kan ik nu bewuster genieten, bewuster keuzes maken en  beter omgaan met tegenslagen. Mindfulness vergroot het bewuste leven en vermindert stress die onafhankelijk van de situatie aanwezig kan zijn. 

Begeleiding van IN2-PSY
lijn 100

 

Individuele begeleiding

IN2-PSY biedt individuele mindfulnesstrajecten. Hierin kunnen persoonlijke vragen of leerervaringen centraal staan. Het is echter ook mogelijk om gewoon meer over mindfulness te leren. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld aandacht, acceptatie, loslaten en het hier en nu. Onze professionals kunnen je goed leren wat deze onderwerpen inhouden, maar helemaal goed zijn zij in het jou laten ervaren en op weg helpen met het eigen maken van deze mindfulnessconcepten. 

MBCT - Groepstraining
Samen mediteren

Kunnen wij iets voor jou betekenen?
lijn 100

 Wij kijken graag met je mee dus bel, app of mail ons gerust, dan bekijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen.

      AANMELDEN      

Individuele mindfulnessbegeleiding
lijn 100 

in2 psy 1848463

IN2-PSY biedt individuele Mindfulness begeleiding. Hierbij maken we een traject op maat, afgestemd op jouw vragen, ervaringen en doelen. Samen bekijken we waar je tegen aanloopt, wat we hiermee kunnen doen en wat de invulling van de mindfullnesbegeleiding hierin kan bieden. Je leert je aandacht sturen, je leert stil te zijn en je leert je eigen binnenwereld te onderzoeken waar vanuit alle antwoorden voor jou naar voren komen. WIj begeleiden dit proces. 

Mindful zwangerschapsbegeleiding
lijn 100   

in2 psy 2193884

Zwangerschap en bevalling zijn hoogtepunten in een mensenleven. Het zijn emotionele en spannende gebeurtenissen waarop steeds meer mensen zich zo goed mogelijk willen voorbereiden. 

Zwangerschap wordt meestal niet elke dag als 'blijde verwachting' ervaren. Veranderingen in de hormoonhuishouding maken je soms hypergevoelig. Na het aanvankelijke geluksgevoel krijg je soms te maken met twijfels en angsten. Met al die intensieve veranderingen en gevoelens kun je leren omgaan. Juist in de zwangerschap kan mindfulness  je enorm helpen. Ook kan mindfulnes helpen om de positieve ervaringen van je zwangerschap te verdiepen, het contact met je kindje te vergroten en de beleving van de zwangerschap te intensiveren.

Zoek contact met ons voor het bespreken van je ervaringen en de mogelijkheden voor jou in deze bijzondere tijd van je leven.